Hbo bachelor degree: Verkeerskundige

De vierjarige deeltijd hbo bachelor opleiding Verkeerskunde leidt op tot allround verkeerskundige. Naast inhoudelijke thema’s zoals verkeersveiligheid, beleid en proces, ruimtelijke ordening, verkeersonderzoek, verkeersregeltechniek en verkeersontwerp wordt aandacht besteed aan de algemene hbo-competenties.

De eerste twee jaar lopen gelijk met het Associatie degree, aansluitend volgen het derde en vierde jaar.
Je ontwikkelt die vaardigheden die nodig zijn om problemen zelfstandig en integraal aan te pakken en oplossingen te onderbouwen. Na afloop van de opleiding beheers je zowel de technische als beleidsmatige kant van de verkeerskunde. Met de bachelorgraad van deze deeltijdopleiding Verkeerskunde ben je breed inzetbaar in de verkeerskundige beroepspraktijk.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor mensen die na het behalen van hun mbo4-getuigschrift of het Associate degree, hun bachelor degree verkeerskunde willen behalen.

Heeft u al een hbo-diploma?
Personen die in het verleden een hbo- of wo-opleiding aantoonbaar voor minimaal 75% (180 ECTS) hebben afgerond, kunnen direct tot het derde jaar van de bachelor-opleiding Verkeerskunde worden toegelaten.
Daarnaast kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen samen met u bepalen of de post-hbo Verkeerskunde die onze samenwerkingspartner DTV Consultants aanbiedt wellicht beter bij uw achtergrond aansluit.

Opleidingsinformatie
De totale opleiding duurt vier jaar. De lesdagen zijn op vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur, in Utrecht. De eerste drie studiejaar volg je zo’n 20 tot 25 lesdagen (gemiddeld twee vrijdagen per maand van september tot juni). In het vierde jaar zijn er 12 lesdagen en een aantal terugkommiddagen. De gemiddelde studiebelasting per week is ongeveer 16 uur.