Ga snel naar:

Daphne Nijmeijer

Ik heb 15 jaar met plezier bij Defensie gewerkt. Toch wilde ik vakinhoudelijk graag wat anders. Door bezuinigingen bij Defensie kreeg ik de mooie kans om mij om te laten scholen. Verkeerskunde vond ik altijd al interessant. Om zeker te weten dat dit echt bij mij past, heb ik loopbaanonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek kwam verkeerskunde als eerste advies naar voren, waarop ik mij heb ingeschreven voor de opleiding Verkeerskunde bij NOVI Verkeersacademie. Ik heb hier nog geen spijt van gehad, wat een mooi vak is dit.

Flexibel instromen
In februari 2016 ben ik gestart met de opleiding. Ik heb al een hbo-diploma gehaald aan de Technische Hogeschool in Rijswijk, daarom was het geen probleem om in het derde jaar in te stromen. Ook kreeg ik extra les omdat ik de basiskennis miste om een vak goed te kunnen volgen. Erg fijn dat NOVI Verkeersacademie zo flexibel is.

Praktijkgericht leren is prettig
De opleiding is praktijkgericht, dat vind ik erg prettig. De meeste vakken sluit je af met een toets opdracht die je thuis kunt uitvoeren, je krijgt hier een paar weken de tijd voor. Je moet dan goed nadenken over de stof. Ook leer ik meer door informatie op te zoeken, bijvoorbeeld op internet. De materie blijft zo lang(er) hangen. Tijdens de lessen doen we ook veel praktijkoefeningen in groepjes. De theorie wordt duidelijker door met elkaar te discussiëren, over de stof na te denken en het vervolgens klassikaal te bespreken met de docent.

Met zelfvertrouwen aan de slag
Ik ben slechthorend. Lessen volgen is lastig, doordat ik niet alles kan verstaan. Juist daarom is het fijn om oefeningen uit te voeren na de uitleg van de docent. Dan valt bij mij vaak het kwartje. NOVI Verkeersacademie denkt mee in het vinden van oplossingen en staat open voor de hulpmiddelen die ik nodig heb. Zo kreeg ik meer zelfvertrouwen om wat ik geleerd heb, in de praktijk toe te passen.

Daphne Nijmeijer
Verkeerskunde, gemeente Zuidplas