Ga snel naar:

Jeroen Dolman

Ik kom uit de wereld van de wegenbouw. Na mijn mbo-opleiding civiele techniek heb ik jaren in deze sector gewerkt. Op een gegeven moment ben ik overgestapt naar een ingenieursbureau, waar ik als civieltechnisch werkvoorbereider ben gaan werken. Hier ontstond mijn interesse voor de verkeerskunde. Als werkvoorbereider maakte ik regelmatig ontwerptekeningen van de openbare ruimte. Daar heb je veel verkeerskundige kennis voor nodig. En die had ik toen niet.

HBO niveau smaakte naar meer
Om aan die broodnodige verkeerskundige kennis te komen, startte ik bij de academie voor mobiliteit van het CROW. Hier heb ik alle verkeerskundige modules doorlopen. Na afronden van deze leergang had ik de smaak te pakken gekregen van het studeren op hbo-niveau. Daarom heb ik mij bij NOVI Verkeersacademie ingeschreven. Ik wilde graag mijn Bachelor getuigschrift behalen, daarom was dit voor mij een logische stap om verder te studeren.

Er is een wereld open gegaan
In de opleiding van NOVI Verkeersacademie is er voor mij een hele andere wereld opengegaan. Naast verkeerskundige kennis, heb ik ook geleerd hoe ik deze het beste in de praktijk kan toepassen. Mijn studie heeft mijn loopbaan positief beïnvloed, doordat ik op vele fronten gegroeid ben. In het verleden werkte ik verkeerskundige ideeën van andere uit. Nu bedenk ik deze oplossingen zelf en kan ze met argumenten onderbouwen. Ik werk op dit moment als junior verkeerskundige bij  de gemeente Beverwijk en kan mede door de opleiding mij prima staande houden in deze politieke organisatie.

Jeroen Dolman
Verkeerskundige, gemeente Beverwijk